Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeleri toplantı düzenledi
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeleri Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl Projesi kapsamında toplantı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıda kentte yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözüm yolları görüşüldü. Grand Artvin Otel Toplantı Salonu’nda kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyeleri burada katılımcıların sorun ve önerilerini dinledi.
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Işıkhan: “Devletimizin her zaman olduğu gibi Yusufeli ilçemizde de vatandaşımızın yanında olduğunu gördük. Artvin’e özgü çok önemli veriler elde ettik. Buraya özgü önemli sosyal sorunları belirleme fırsatımız oldu. Biz de Ankara’ya döndüğümüzde Artvin raporumuzu hazırlayıp bakanlığa sunacağız” dedi.
Bir otelin salonunda “Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl Projesi” kapsamında gerçekleştirilen Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Işıkhan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Yeni yerleşim yerinde gerçekleştirdikleri ziyaretten bahseden Işıkhan, “Yeni ilçe inşa edilmiş durumda. Orada bizim saptamalarımız arasında ortaya çıkabilecek sosyal sorunlar ile ilgili gözlemlerimiz oldu. Bunlar bizim için çok önemli veriler. Çünkü ilçe bir dönüşüm sürecine girmiş durumda. Heyet olarak kurul üyeleri ile birlikte görüşmelerimizi yaptık, vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ettik. Yeni yerleşim yerinde TOKİ’nin yapmış olduğu evleri gezdik. Gözlemci olarak değerlendirmelerimizde çok mutlu olduk. Devletimizin her zaman olduğu gibi Yusufeli ilçemizde de vatandaşımızın yanında olduğunu gördük.” Diye konuştu.
Artvin’e özgü sorunları belirleme fırsatı bulduklarını belirten Işıkhan, “Bugün Artvin’de STK temsilcilerimiz başta olmak üzere dernekler, kamu kurum kuruluşların yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdik. Artvin’e özgü çok önemli veriler elde ettik. Buraya özgü önemli sosyal sorunları belirleme fırsatımız oldu. Biz de Ankara’ya döndüğümüzde Artvin raporumuzu hazırlayıp bakanlığa sunacağız. Valimiz heyet temsilcilerine görüşlerini, sorunlarını dile getirdiler. Bunları bizler not aldık. Sosyal politikalar alanı ile ilgili olarak da önerilerimizi politika stratejisine dönüştüreceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kuruluna teşekkür eden Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Toplantı ve saha çalışmalarıyla elde edilen verilerle kentin sosyo-ekonomik konularına ilişkin yeni bilgilerin ortaya çıktığını belirterek, “Toplanan verilerin sonra yapacak çalışmalarda Artvin’e dair politika üretiminde çok yararlı olacağına inanıyorum. Çok verimli toplantı oldu. STK temsilcilerimizin görüşlerini burada dinledik, istişare yaptık, kendi görüşlerimizi karşılıklı değerlendirdik. Biz de çok istifade edeceğiz sonrasında çıkacak olan rapordan.” Diye konuştu.
Gürkan Kavasoğlu