Eski bir sanat dalı olan Dericilik, Halk Eğitim Kurslarında vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Halk Eğitim Merkezinde deri kursu öğreticiliği yapan Bahar Öztürk Özçelik kurs hakkında bilgi verdi.
9 yıldır bu meslek ile uğraşan Bahar Öztürk Özçelik; çanta, tablo ve çeşitli aksesuarlar yaptığını belirterek yapım aşamaları hakkında şu sözleri dile getirdi” Deri çanta, tablo, kemer bu tarz aksesuarlar yapıyoruz. Kesim aşamasından geçiyor daha sonra döğme işlemini yapıyoruz ve desen uyguluyoruz ardından boyama işlemini uyguluyoruz en son çerçeveletiyoruz tablolarda. Çanta yaparken daha uzun işlemlerden geçiyor. Dövme ile desen uygulanıyor desenler çıktıktan sonra kenarlarını dikim işlemi uygulanıyor” dedi.
“Bu Sene Daha Çok Rövanşta”
İlçe halkının geçen yıllara göre dericilik kursuna taleplerinin fazla olduğunu vurgulayan Bahar Öztürk Özçelik, kursun daha çok el sanatları üzerinde durulduğunu belirterek” İlk açtığım senelerde bunun bilincinde değildi insanlar deriye biraz önyargılılardı. Daha yapılmıyordu ve bilinmiyordu. Bu sene daha rövanşta ve halk bunu bilmeye başladı. Valimiz ve kaymakamımız da bu konularda üstünde duruyorlar. Satış olarak da ilerledik özellikle geçen yıl için satış stantları verildi bize. Turistlik yerlere dağıtımı yapıldı bizden ürün talep ettiler. Her yıl sonunda sergilerimiz oluyor. Yaş grubu olarak gençlerimiz çoğunlukta oluyor çalışan kesim için de akşamları kurs veriyoruz normalde bu sene olmadı ama önceki senelerde bu uygulamamız oluyordu. Bu kurs daha çok el sanatları üzerinde duruluyor çeyiz olarak değil de sanat olarak modern bir şekilde uygulanıyor. Kullanabileceği ürünleri yapıyor bizim vatandaşımız. Sanat yönünden bu tarz kurslara talep ederlerse gençler için faydalı olur. Bu ürünlerin sınırı yok, eskimiyor yaptıkları ürünleri uzun yıllar boyunca koruyabilir” diye konuştu.
Ümran Kara