Ercan Orhan:Bu tutum ilk olmadığı için, bu tavrı kınamaktayız
Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, A Haber’in “Artvin’de çileden çıkaran görüntüler. CHP’li belediye kılını bile kıpırdatmıyor” içeriğiyle yayınlanan haber hakkında açıklama yaptı.
Orhan, Borçka Muratlı Barajı’ndaki kurban atıklarının temzilenmemesi nedeniyle belediyeyi suçlayan
A Haber’in yanlı haber yapmasını eleştirdi.
Ercan Orhan,“A Haber’in habercilik yapmasını ve yanlı haber yapmamasını diliyoruz. Bu tutum ilk olmadığı için bütün Borçkalılar olayın farkında ve bu tavrı kınamaktayız” dedi.
Ercan Orhan, Muratlı Barajı’na atılan kurban atıklarıyla ilgili “Artvin’de çileden çıkan görüntüler. CHP’li belediye kılını bile kıpırdatmıyor” başlığıyla yayınlanan haberler üzerine bugün yazılı bir açıklama yaptı.
Orhan, “A Haber, belediye alanına girmeyen ve belediyenin görevi olmayan baraj gölünün temizliğini belediyeye yüklemeye çalışarak yalan haberlerine devam ediyor. Vatandaşlarımızın tepki gösterdiği yalan habere biz belediye olarak da tepki göstererek A Haber’in habercilik yapmasını ve yanlı haber yapmamasını diliyoruz. Bu tutum ilk olmadığı için bütün Borçkalılar olayın farkında ve bu tavrı kınamaktayız” dedi.
Borçka Belediyesi sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapılarak “Vicdansızlığın bu kadarına pes” denildi.
Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
“Bu Kurban Bayramı’nda da her zaman olduğu gibi a haber yine kaynağını araştırmadan Borçka’yı da büyükşehir statüsünde zannedip Muratlı barajının temizlenmemesini ve kirliliğini belediyemize mal etmeye çalışmaktadır.Bu şekilde düşmanca ve ötekileştirerek haber yapmanın kimseye faydası yoktur. İlçe mücavir alanında kurban kesimleriyle ilgili bütün ekibimiz bu görüntülerin oluşmaması için çalışmış ve atıkları gömmüştür. Bu şekilde yanlış haberi habercilik zannedenlere Allaha ve Borçka halkının vicdanına havale ediyorum.”
Ayşe Yılmaz