26 kursiyer, aşçı yardımcılığı kursundan Mezun Oldu
Usta öğreticiler Selda Yılmaz ve Hatice Okur tarafından verilen aşçı yardımcılığı kursu sona erdi.
Artvin Halk Eğitim Merkezi aşçı yardımcılığı eğitimi 450 saatlik kursun ardından ilk mezunlarını verdi.
Aşçı yardımcılığı eğitimleri içerisinde kursiyerlere; Türk mutfağı, hem uluslararası mutfağa hem de çalışma ortamında sanayi mutfaklarında çıkarılan birçok ürün hazırlama, sunum ve pratik uygulamalar eğitimleri yer aldı.
26 kursiyer, Usta öğreticiler Selda Yılmaz ve Hatice Okur tarafından verilen eğitimler sonunda aşçı yardımcılığı belgesi almaya hak kazandı.
Usta öğretici Selda Yılmaz, verilen eğitim hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Selda Yılmaz ,”Amacımız sadece yemek pişirmek değil, temiz ve düzenli yapmak, sunumları hazırlayabilmek ve çalışma inceliklerini kavrayabilmek. Kursumuzun bünyesinde aşçı yardımcıları yetiştiriyoruz. Aşçı yardımcısı yetiştirirken hem Türk mutfağı, hem uluslararası mutfağa hem de çalışma ortamında sanayi mutfaklarında görev yapmak üzere aşçılarımızı yetiştirdik. Şuan ilk mezunlarımızı verdik. Aşçı yardımcılarımızın bütün mutfaklara hakim olmaları için uygulamalı, gurup çalışmaları olarak eğitimler verdik. Salatalarımızdan, kırmızı etlerimizden, beyaz etlerimizden bütün mutfağa hakim olacak kadar uygulamalı olarak hepsini gösterdik. Yöresel yemeklerimizden başladık, aparatifler, tava yemekleri, sulu yemekler, tarator, salata meze çeşitlerinin hepsini yaptık. Mutfağın püf noktası önce hijyen, temizlik, Malzemeyi doğru kullanmak, el pratikliği, el çabukluğu, yemeğin saatine dakikasına dikkat etmek. Sadece yemek pişirmek değil, doğru malzeme kullanımı, temizlik, sunum, ekip çalışması gibi birçok konuda mutfak işlerini kursiyerlerimize öğretmeye çalıştık” diye konuştu.
Uğur Aykan