“Küçük Bir Katkımız Oluşmuşsa Benim İçin Büyük Mutluluktur”
Osmanlıdan günümüze miras olarak gelen askıda ekmek uygulaması birçok şehirde uygulanıyor. Özellikle dayanışma içerisinde hareket etmemiz gereken şu günlerde Borçkalı Hemşerimiz askıda ekmek uygulamasıyla haberlere konu oldu.
Aslen Borçkalı olan, uzun yıllardır Antalya’da iş yapan ve Antalya’da ikamet eden Hızır Sönmez, sosyal sorumluluk projesi olarak kabul edilen anlamlı bir haberle “Askıda Ekmek” uygulamasıyla gündeme geldi. “Askıda Ekmek” haberi ile sür manşetten gazetelerde yer alan Hızır Sönmez, gazete sayfasını sosyal medya hesabından paylaştı.
Haber için teşekkür ederek gazete sayfasını paylaşan Hızır Sönmez;
“Bugün askıda ekmek haberi ile gazetelere haber olduk. Gerçekten dayanışma içinde olmamız gerektiren günler yaşıyoruz. Askıda ekmek aslında ülkemiz genelinde yıllardır uygulanıyor.
Burada geleneklerimizde önemli yer tutan bir yardım türü olan sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek şiarı ile ihtiyacı olan insanlarımızı rencide etmeden, reklamını yapmadan, yardım edenin de yardım alanın da hiçbir şekilde bir birimi tanımadığı güzel bir dayanışmadır.
Bu gerçekten çok güzel ve insani bir yardım ve dayanışmadır. Burada bu sosyal sorumluluk projesinde küçük bir katkımız oluşmuşsa benim için büyük mutluluktur” dedi.
Askıda ekmek kampanyası şu şekilde gerçekleşiyor: Fırına gittiğinizde 2 ekmek parası ödüyorsunuz fakat 1 adet ekmek alıyorsunuz. Ekmekleri de satın alırken “İki ekmek birisi askıda” diyorsunuz. Ardından fırın sahibi sizin için askıya yani ekmeklerin biriktiği noktaya bir adet ekmek bırakıyor. Gün içinde ihtiyacı olan birisi gelip “Askıda ekmek var mı?” diye soruyor. Eğer askıda ekmek varsa bu kişi ekmeği herhangi bir ücret ödemeden alabiliyor.
Gürkan Kavasoğlu